Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık
Müzik

Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Kurs Hakkında

ÖZEL YETENEK SINAVLARI

BİRİNCİ AŞAMA SINAVI:

Bu aşamada adaylar bireysel olarak sınava alınır ve sınavları sözlü-uygulamalı olarak yapılır. Bu sınavda aşağıdaki boyutlar ölçülüp değerlendirilir.

ÇOK SES İŞİTME:

Bu sınavda öncelikle tek ses işitme ölçülür daha sonra 6 adet iki ses

Üç Ses İşitme; Majör, minör ve makamsal akorlar (4 Adet) Dört Ses İşitme sorulur (2 Adet) Ezgi İşitme: İkişer motiften (4 ölçü) oluşan tonal ve makamsal iki (2) ezgi. Ritim İşitme; İkişer motiften(4 ölçü) oluşan iki (2) ritim cümlesi

BİRİNCİ AŞAMA (MÜZİKSEL İŞİTME) SINAVINDA ÖLÇÜLECEK BOYUTLAR VE PUANLAR

İki Ses İşitme Üç Ses İşitme Dört Ses İşitme Ezgi İşitme Ritim İşitme

Birinci Aşama Sınavı Puanı: Adayların 1. aşama sınavı puanı, jüri üyelerinin bağımsız olarak, belirtilen boyutlara göre verdiği puanların ortalamasıyla elde edilecektir. Adayların ikinci aşama sınavına girebilmeleri için birinci aşama puanının en az 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

İKİNCİ AŞAMA SINAVI

Birinci aşama sınavında baraj puanını (50 puan ve üzeri) geçen tüm adaylar en yüksek puan alandan, en düşük puan alan adaya kadar sıralanacak ve sıralama sonucunda ikinci aşama sınavına alınacaktır.

İkinci Aşama Sınavı, üç ayrı alt boyuttan oluşmaktadır.

MÜZİKSEL OKUMA (SOLFEJ), YAZMA (DİKTE) SINAVI:

1.1.Müziksel Yazma (Dikte) sınavına, ikinci aşamaya girmeye hak kazanan tüm adaylar belirtilen gün ve saatte gruplar halinde alınacaktır. Bu aşamada adaylardan, piyano ile çalınacak ikişer motiflik iki ezgiyi ölçü nota ve süreleriyle yazmaları istenecektir. Yazma için verilecek süreler çalma işlemi başlamadan önce adaylara bildirilecektir.  Müziksel Okuma-Yazma Sınavında; adaylar kurşun kalem ve silgiyi kendileri getirecek, mühürlü nota kâğıdı sınav salonunda dağıtılır.

1.2.Müziksel Okuma (deşifre-solfej) sınavına ise aday öğrenciler teker teker alınacak ve kendilerinden 2 motiften oluşan bir ezginin okunması istenir.

MÜZİKSEL SÖYLEME SINAVI:

Bu sınavda adayın, sesini kullanmaya ilişkin özellikleri ve becerileri ölçülür. Müziksel Söyleme Sınavında tüm adaylar İstiklal Marşı’nı doğru, temiz bir sesle ve anlaşılır bir Türkçe ile söyleyeceklerdir. Sınav için hazırlanacak ikinci eser (parça) sözleri Türkçe olmak kaydı ile adaylar tarafından seçilecektir.

Bu sınavda adayların, ses özellikleri ile belirlenen parçalar çerçevesinde, seslerini kullanabilme yetenekleri ölçülecektir. Adayların bu sınavda Müziksel Söyleme Becerileri puanlanırken aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır: Sağlıklı Sese Sahip Olma: Seste hava, kısıklık, hışırtı, kırılma ve çatlama gibi olumsuz özelliklerin bulunmaması. Sesin Tınısı, Gürlüğü ve Genişliği: Yeterince gür bir sese geniş bir ses alanına, güzel bir ses rengine sahip olunması. Doğru ve Temiz Söyleme: Şarkının doğru ritimlerde ve temiz seslerle söylenmesi. Konuşmada Anlaşılırlık: Seslendirilen şarkıda sözlerin, açık ve anlaşılır olması. Müziksel Duyarlılık: Seslendirilen şarkıda sesin duyarlı,  etkili ve anlamına uygun kullanılması.

Kursa Kayıt Ol!
kayit_ol

Antakya’nın en başarılı müzik öğretmeni Heysem Bostancıoğlu ileri seviye bağlama eğitimi almamı sağladı ve sayesinde şahane bir ardıç oyma cura sahibi oldum. Kendisine başarılar diliyorum.

Heysem müzik evi, ev konforunda, samimi ve sıcak ortamıyla insana güven veren bir merkez, Heysem Hoca ile beraber çalışıyorum yeni başlayan, biraz çekingen bir öğrenci olarak ilk günden beni inanılmaz motive etti destek verdi başlamak başarmanın yarısıdır sözü burada vücut buluyor. Kesinlikle tavsiye edebilirim. 😊

Sanat merkezinin en eski öğrencisi ve şu an da bir müzik öğretmeni olarak, çağdaş eğitim anlayışı ile öğrenciye özgüven, müzik bilgisi sunan disiplinli, uzman ve yıllardan gelen köklü bir merkezdir.